fbpx

Sådan får du din profil godkendt på Upwork!

Jeg hører fra mange freelancere, at de oplever at deres profil bliver afvist, når de opretter sig på Upwork.

Hvis du er en af uheldige – så mist ikke modet. I denne artikel giver jeg dig svaret på, hvorfor du bliver afvist – og hvordan du kan blive godkendt uden at genansøge 100 gange!

Derfor bliver du afvist af Upwork

Upwork modtager ansøgninger fra millioner af nye brugere hver dag – fra hele verden. Mange af disse aspirerende freelancere har ikke gode forudsætninger, kvalifikationer eller mindsettet til at levere en god kundeservice til Upworks kunder.

Det kan hurtigt lede til mange problemer og plette Upworks ry. Derfor er Upwork selvfølgelig kun interesseret i at få de mest kvalificerede freelancere ombord – og de har en ret streng onboarding-politik.

Vi er ret priviligerede i Danmark – så de fleste danskere er topkvalificerede til at levere et godt stykke freelancearbejde – og god service – på Upwork. Alligevel oplever mange danskere at blive afvist. På trods af at der faktisk er mangel på dedikerede danske freelancere på portalen.

Grunden til at du er blevet afvist kan være, at du har oprettet din profil inden for et felt, hvor der i forvejen er flere freelancere end der er jobs. Derfor bliver din profil automatisk afvist.

Det kan også være, at du ikke har været omhyggelig nok med at udfylde din profil, og du derfor automatisk ryger i bunken med de “useriøse freelancere” og får en automatisk afvisning.

Uanset hvilken kategori du falder ind under, giver jeg dig her to måder at blive optaget på.

Den ene er super-hurtig (men tricket er ikke garanteret at virke forevigt) – den anden er lidt mere omstændig. Til gengæld er der ikke nogen tidsbegrænsning på dette trick.

Så lad os komme til sagens kerne:

Sådan bliver du godkendt på Upwork (genvejen)

Som jeg sagde før, afviser Upwork automatisk freelancere i brancher, der allerede er mættede. Den gode nyhed er, at de også automatisk godkender freelancere i brancher, hvor der er mangel på freelancere.

En af de grøn-listede professioner er lige nu dansk-engelsk/engelsk-dansk-oversættere. Perfekt når man er dansker!

(Smid en kommentar nedenunder, hvis du kender til andre professioner på grøn-listen – sharing is caring!)

Så hvis du overvejer at tilbyde en form for oversættelsesarbejde, kan du oprette dig et primært fokus på at være dansk oversætter. Når først du er oprettet, har du mulighed for at lave 2 specialiseringer inden for andre ydelser.

Hvis du har ramt plet med din profil og rammer en branche, hvor der er mangel på freelancere, bliver du automatisk bliver godkendt (dvs. med det samme).

Ka-tjinggg…. 😀

Men pas på én ting, hvis du vil forsøge dig med dette trick:

Lad være med at genansøge med en profil, der allerede er blevet afvist

Hvis du allerede er blevet afvist og vil forsøge at ansøge igen med et andet fokus, er det ikke nok bare at ændre din eksisterende profil til engelsk-dansk-oversætter og genansøge. Hvis du gør det, bliver du højst sandsynlig blot afvist igen.

Opret i stedet en helt ny profil med en anden e-mail og slet den gamle profil med det samme.

Hvis du har skrevet meget på den første profil, så sørg for at gemme det i et dokument eller lign., så du ikke skal starte helt forfra bagefter, hvis du vil tilføje denne som et speciale.

Sådan bliver du godkendt på Upwork (udvejen)

Hvis første trick ikke virker længere. (Måske der er kommet for mange danskere på Upwork?) Så kan du stadig blive godkendt ved at være ekstra grundig med din profil.

Sørg for at udfylde ALT. Og jeg mener ALT på din profil.

 • Skriv en spændende profiltekst og headline
 • Udfyld din erhvervserfaring (gerne 2+)
 • Fyld på med ‘anden erfaring’ – f.eks. frivilligt arbejde, erfaring som forælder (hey det er sgu et job, der giver kompetenter!!!) eller lign.
 • Husk at udfylde din portefølje med 2-3 knivskarpe eksempler på dit arbejde. (Hvis du ikke har så meget erfaring, kan du stadig fylde din portefølje med demo-arbejde – altså arbejde du laver for dig selv og ikke for en kunde, det kan f.eks. være atikler fra din personlige blog, hvis du er tekstforfatter. Du kan også uploade uddannelsesbeviser til portefølje-sektionen!
 • Certificeringer, hvis du har sådan nogen. Det er ikke et must – men giver stadig plus på kontoen!

Derudover kan du med fordel overveje:

 • Er dit profilbillede godt nok? Ser du venlig og professionel ud? Smiler du med tænderne? Og er billedet i farve?
 • Opret dig med en professionel e-mail med eget domæne, hvis du har sådan et. G-mail og hotmails har større risiko for at blive afvist.
 • Så snart du har mulighed for det, så tag Upworks readiness-test som også er en super kick-start til din freelance-karriere, hvis du er ny til denne arbejdsform.

Held og lykke med Upwork!-profilen! Det er et fantastisk sted at starte sin freelance-karriere.

Og HUSK: Giv ikke op hvis den ikke bliver godkendt i første hug. Jeg har hørt fra freelancere, der først fik deres profil godkendt i 4. forsøg. Alt er muligt for den, som insisterer 🙂

Skriv endelig en kommentar forneden, hvis rådene i denne guide har hjulpet dig med at få din profil godkendt på Upwork. Jeg elsker at høre fra mine læsere <3

Kærligst,

Camilla

Ps. Hvis du overhovedet ikke kan komme igennem nåleøjet, så husk at Upwork ikke er den eneste måde at finde kunder på. Der er masser muligheder på andre freelanceportaler (freelancer.com, peopleperhour, worksome, amino, guru, onehourtranslation) og sociale medier som LinkedIn.

Kom med på mit gratis mini-kursus:

Tilmeld gratis

2 kommentarer

 • Til de af jer der overvejer at oprette en profil på Upwork, kan jeg anbefale at bruge Camilla’s trick med at ansøge som “Translator English – Danish, Danish – English” og udfylde ALLE felter👍

  Jeg ansøgte i går aftes, og blev godkendt med det samme. Den officielle godkendelsesmail kom dog først her 24-timer efter.

  Så mit råd er – kast dig ud i det, afsæt 1/2 time, ansøg på “den nemme måde”, og du har en profil, når du er klar til at gå freelance ✅

  Jeg er selv endnu ikke helt sikker på, hvor mit freelance fokus skal være, men det har givet et mega boost rent faktisk at have taget første skridt 🤗

  • Fantastisk med gode tips. Men jeg Sunes måske, at tricket med at ansøge om en ting og efterfølgende skifte er lidt ærgerlig. Nu er der jo nok en grund til, at optagelseskravene er lidt strenge og er bare så ærgerligt, hvis man ikke kan leve op til det niveau siden garanterer deres kunder, deres freelancere har.
   Synes tippet er godt, men at jer, der ansøger skal tænke jer om en ekstra gang, om I er klar til at kunne levere det, der kræves 😊